Keresztelő v1

Miután terhesség alatt rákot diagnosztizáltak nála, a négygyermekes anyuka megtagadta az abortuszt, hogy megmentse születendő gyermeke életét.

Anyának lenni az áldozat és a jutalom csodálatos keveréke, és ez minden bizonnyal így volt Jessica Hanna esetében is, aki hithű katolikus és négy gyermek édesanyja. Miközben 14 hetes terhes volt negyedik gyermekével, Thomasszal, az orvosok 13 centiméteres daganatot fedeztek fel a mellében. Észrevették, hogy 43 nyirokcsomóját is érintette a rák. Az EWTN szerint az orvosok abortuszt ajánlottak neki, hogy további vizsgálatokat végezhessenek a betegség pontos mértékének meghatározására.

A St. Gianna Beretta Molla-hoz esetéhez hasonlóan Jessica megtagadta orvosai tanácsát, hogy megvédje a benne növekvő babát. És orvosi beavatkozás helyett Boldog Solanus Casey atya közbenjárását kérte, és minden kemoterápiás kezelés után a szentéletű szerzetes sírjánál imádkozott.

Család

Hihetetlen, hogy fia születése után az orvosok újabb vizsgálatokat végeztek, és a rák minden jele eltűnt a testéből. Sajnos azonban két évvel később a kór visszatért, és a betegség negyedik stádiumát diagnosztizálták nála.

A pusztító hírrel szívében Jessica úgy döntött, hogy a közösségi médiát használja arra, hogy megossza történetét, és gondoskodjon arról, hogy szenvedése ne legyen hiába. Ahogy korábban megosztotta az EWTN Pro-Life Weeklyvel:

„Azt hittem, a szenvedésnek soha nem szabad veszendőbe mennie. Nem tudom, hová visz Isten. El fog vinni arra az útra, ahol meg kell mutatnom az embereknek, hogyan kell méltósággal, az ő kegyelmével és irgalmával meghalni? Vagy csodát fog tenni? Úgy döntöttem, hogy a közösségi médiát használom, hogy megmutassam az embereknek, hogy bármi is fog történni, az Istenbe vetett bizalom a legfontosabb… Hogy el fogod hagyni a saját vágyaidat és akaratodat, és leteszed a kereszt tövében, és hagyod, hogy Ő intézkedjen felőle.”

Az évek során Jessica több mint 45 000 követőt gyűjtött össze, és megindító bejegyzéseket osztott meg hitéről, harcáról, miközben imát kért más rászorulókért. Sikerült megérnie egy utolsó húsvétot, és megosztott egy megindító, valamint inspiráló bejegyzést Nagypénteken:

Az én Nagypéntekem
Mindannyiunknak volt már, mindnyájan átéltünk már ilyen időszakot. Ez életünknek az az időszaka, amely a leggyötrőbb fájdalmakat hozza elő testünkben, lelkünkben. Itt vagyok életem nagypéntekjén. Az idei nagyböjtben átéltem életveszélyes szívproblémákat, mely folyadékleszíváshoz, majd szív körüli operációhoz vezetett. Ezután levittek az intenzívről, és újabb operációk következtek, ezúttal a tüdőmön, és voltak más komplikációk is.
Jézus és az én nagypéntekem között az a különbség, hogy én megérdemlem, hogy itt a Földön saját keretsztuatamat járjam, Ő pedig biztos, hogy nem. Valójában az én bűneim voltak azok, amelyek az ő kínszenvedéseihez vezettek. Számomra a szenvedés olyan felajánlás, amit nemcsak azért teszek, hogy megbánjam bűneimet, hanem azért is, hogy Krisztus tesével együttműködve mások bűneiért is vezekeljek. Ha bátor voltam elkövetni a bűneimet, akkor bátornak kell lennem bűnbánatra is.
Mi mindnyájan vétkeztünk, mindegyikünk. És így, amikor a keresztet a lábaink elé teszik, és nekünk lehetőségünk adódik, hogy felvegyük és hordozzuk azt a keresztúton, nem szabad elfordulnunk és megfutamodnunk. Helyette hordoznunk kell, együtt járva Jézussal, ahogy egymás mellett cipeljük keresztünket, és elmondva neki, mennyire szeretjük is Őt, és hogy reméljük, megemlékezik rólunk amikor eljön az Ő országába. Ahogy a
De emlékeznünk kell arra is, hogy minden nagypéntekre jut egy Húsvét vasárnap is. A halállal együtt jár a feltámadás - Krisztus tette ezt ilyenné. Szó legyen örömötök a szenvedésben, mert Krisztus megváltó szenvedéssé tette azt, amikor meghalt a kereszten. Ne ess kétségbe, inkább ajánld fel, örülj! A te nagypénteked hamarosan Húsvéttá válik, ha képes vagy felvenni keresztedet, és nem futamodsz meg előle.
"Ha pedig fiai, akkor örökösök is: Isten örökösei, Krisztusnak pedig társörökösei – ha vele együtt szenvedünk, hogy vele együtt meg is dicsőüljünk." (Róm 8,17:)

Jessica Hanna betegágy v1

Végül Jessica elhunytának hírét férje, Lamar Hanna osztotta meg Instagram-fiókján:

"20:02-kor április 6-án, szombaton gyönyörű jegyesem, Jessica békésen elment örök jutalmára. Csütörtökön a betegek kenetében és apostoli áldásban részesült Canon Sharpe atyától. Szombaton nagyon békés volt, és szerető családja vette körül, amikor utolsó lélegzetét vette. A rák túl agresszív volt. Utolsó napjaiban örömmel és félelem nélkül szenvedett. Kérjük, tartsák meg családunkat imáikban.”

Imádkozzunk Jessica családjáért és mindazokért, akik rákban szenvednek.

Forrás: Cerith Gardiner, Aleteia.org – közzétéve: 04/10/24

Fordította és feldolgozta:
Iván Gábor